Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Netwerken

Vrouw en Werk

Contactpersoon: Pauline Mourits

De kring Vrouw en  Werk bestaat uit vrouwen die naast hun werk graag vrouwen in hun woonomgeving willen leren kennen. Ongeveer eens in de 6 weken komen we bij elkaar om een interessant en uitdagend onderwerp te bespreken. Dat is vaak op het gebied van werk (time management, presenteren, profileren, communiceren), maar kan ook iets heel anders zijn (bier-of wijnproeverij, gezamenlijk samengesteld buffet). We nodigen voor onze huiskamerbijeenkomsten zowel leden van de kring als gastsprekers uit om hun kennis met ons te delen. Er is ruimte voor nieuwe leden.

Email adres van Pauline Mourits: paulinemourits@gmail.com

Bridgeclub

Contactpersoon: Elsemieke Spoor Hanraets

De Bridgeclub organiseert een bridgetafel bij de leden thuis,waaraan bridgers van verschillend niveau samenspelen. Leden van de club komen uit Amersfoort, Leusden en Zeist  Het bridgen vindt momenteel plaats op woensdagmiddag en donderdagavond . De leden van de kring geven aan wanneer ze kunnen, waarna er voor 3 maanden een rooster wordt gemaakt. In de kring zitten bridgers die op een club spelen en op een redelijk hoog niveau kunnen bridgen maar er zijn ook bridgers die dat niet doen en op een lager niveau spelen. Je hoeft dus geen heel ervaren bridger te zijn om in deze kring mee te draaien, maar een zekere basiskennis van het spel is wel nodig. Als biedsysteem wordt Acol gebruikt. Er worden in Amersfoort bridgecursussen gegeven die deze basiskennis bijbrengen met de boeken van Berry Westra als lesmateriaal. Als je de lesstof van boekje 2 beheerst kun je al meedraaien.

Wil je weten of bridgen iets voor je is neem dan contact op . We willen het je graag uitleggen. Ben je geen lid van de VVAO  stuur dan een mail naar amersfoort@vvao.nl. Ze sturen de mail aan ons door.

Tijdens het bridgen is er tijd om een spel dat gespeeld werd te bespreken en na te spelen en op deze manier van de fouten te leren. Bridge is ten slotte een spelletje en het maken van fouten leidt niet tot een ramp. Als je de basiskennis van het bridgen beheerst kan de kring je helpen je niveau te verbeteren. Jaarlijks probeert de kring een drive voor alle leden te organiseren. De kring bestaat uit 10-11 leden . Meer nieuwe leden zijn welkom. Als je een keer op proef wil meedraaien, kun je contact opnemen met Elsemieke.

In de bridgekring wordt met steeds wisselende partners gespeeld. Om elkaar bij het bieden te begrijpen is er een biedsysteem op papier gezet dat alle leden gebruiken.
Email adres van Elsemieke Spoor: spoor-hanraets@zonnet.nl

Beleggersclub

Contactpersoon: Anneke Burger

De opzet van de beleggerskring is om maandelijks een bedrag te sparen en dat te beleggen, nadat leden voorstellen hebben gedaan aandelen te kopen dan wel te verkopen. Om aandelen te beoordelen wordt er ook gekeken naar de sector waartoe het aandeel behoort. De kring probeert incidenteel sprekers te vinden, die hun visie op beleggen toelichten en raadpleegt kranten en tijdschriften op het gebied van beleggen ter ondersteuning van besluiten. Het doel van de club is vooral het leren, het is een studieclub . Het grote geld beleggen en echt rijk of arm worden doe je privé. De leden schuwen het niet om lustra uit het vermogen van de kring te financieren Zo is de club haar tweede lustrum gaan vieren in New York. De kring was daar rijk genoeg voor. Het derde lustrum was bescheidener van opzet. De kring staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en om lid van de club te worden moet je je inkopen. Uiteraard kun je ook de club verlaten. Je wordt dan door de overige leden uitgekocht. De kring bestaat uit dertien leden. Op dit moment komt de kring iedere tweede woensdag van de maand bij een van de leden bij elkaar.

In 2016 is er vooral geld verdiend met hoge dividenden . De winst op aandelen viel tegen. Het was wel een leuk jaar met het jaarlijkse etentje in een Indonesisch restaurant in Leusden en het jaarlijkse uitje naar Amsterdam met een bezoek aan de Nederlandse bank en een bezoek aan "onze lieve vrouw op zolder". Met andere woorden de verdiensten zijn goed besteed.

2 oktober wordt er een bezoek gebracht aan de Nederlandse bank en aan  het museum Art in Motion.
Email adres van Anneke Burger: annekeburger49@ziggo.nl

Duitse conversatie

Contactpersoon: Ina Buitendijk Postma

De Duitse conversatiekring komt ongeveer eenmaal per zes weken bijeen. Elk lid is om de beurt gastvrouw en zij zorgt ervoor dat er een Duitse tekst is die besproken wordt bij de volgende bijeenkomst. Dat kan een tijdschrift- of krantenartikel zijn, maar ook een gedicht of een Duitse speelfilm of documentaire die we met z'n allen bekijken. Zum Kaffee (oder Tee) zijn er soms Duitse specialiteiten, zoals de befaamde Schneckenkuchen van de tante van Hilda of zelf geïmporteerde Dresdener Weihnachtsstollen.

Wij zouden het leuk vinden één of twee nieuwe leden te verwelkomen. Perfect Duits spreken is niet nodig. Enige bedrevenheid wel.
We komen eens in de zes of zeven weken overdag bij elkaar. We spreken vrijwel uitsluitend Duits nav een thuis gelezen Duitse tekst. Maar het is ook gebruikelijk wat persoonlijke verhalen of ideeën uit te wisselen. In het Duits uiteraard!

Onze bijeenkomsten zijn zowel gezellig als instructief.
Email adres van Ina Buitendijk: bui@planet.nl

Lunchclub

Contactpersoon: Margriet Reimerink

De lunchclub bestaat momenteel uit 6 vrouwen die het leuk vinden met enige regelmaat voor elkaar een driegangenlunch te verzorgen. Iedereen komt eenmaal per jaar aan de beurt als gastvrouw, maar tussendoor willen we ook nog wel eens buiten de deur gaan lunchen, vanwege een speciale aanbieding van een restaurant of als er iets bijzonders te vieren is. Het komende voorjaar gaan we bijvoorbeeld in het kreeftseizoen  kreeft eten 

Natuurlijk wordt bij zo’n lunch niet alleen over het eten en de wijn gepraat: door alle tafelgesprekken zijn we een hechte club geworden. Twee van ons werken nog, dus daarom worden de lunches in het weekeinde gepland. Met het oog op de doorsnee keukeninventaris kan onze lunchclub niet echt veel groter worden, maar als je graag een keer zou willen proberen of zo’n lunchclub iets voor jou is, kunnen we altijd wel een stoel extra aanschuiven.

Email adres van Margriet Reimerink: margriet@reimerink.eu

Kookkring

Contactpersoon: Emma Hooning

Een keer in de maand komt de Kookkring bij elkaar bij een van de leden thuis. Dit lid kookt een driegangenmenu en vertelt over de achtergrond daarvan. Met de andere leden wordt van gedachten gewisseld over eigen ervaringen met soortgelijke gerechten. Gemoedelijkheid en gezelligheid zijn kenmerkend voor deze kring. Het koken en eten gebeurt met gesloten beurs, want iedereen komt immers aan de beurt met koken. Aan het einde van de toerbeurt gaan we uit eten om inspiratie op te doen voor nieuwe invalshoeken.
Email adres van Emma Hooning: hooning@planet.nl

Eetkring

Contactpersoon: Els van Veggel

De leden van de eetkring komen eens in de 6 a 8 weken bij elkaar bij een van hen thuis. Ieder kookt op zijn eigen wijze en er is geen eis iets bijzonders te koken. De leden  gaan ook samen in een restaurant uit eten als ze er zin in hebben of als dat beter uitkomt.
Email adres van Els van Veggel: els.vanveggel@gmail.com

Vijfde vrijdag

Contactpersoon: Wisselend coordinatorschap

Als een maand 5 vrijdagen telt, wordt er voor de vijfde vrijdag een restaurant uitgezocht om samen uit eten te gaan. Deze kring kent geen contactpersoon. Diegene die het restaurant selecteert en het restaurant reserveert vraagt een van de deelnemers om het volgende Vijfde vrijdag-etentje te organiseren. Na een aankondiging in de nieuwsbrief kunnen leden van VVAO Amersfoort zich aanmelden.


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Snel naar
Home
Over VVAO
Afdelingen
Agenda
Nieuws
Privacystatement
Cookie statement

Contact
VVAO Kantoor 
Herengracht 237a
1016 BH Amsterdam
kantoor@vvao.nl

© 2021 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED