Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Welkom bij de afdeling Utrecht

 

De VVAO werd in 1918 opgericht door Aletta Jacobs (de eerste vrouw die aan een Nederlandse universiteit afstudeerde), Marianne van Herwerden (de eerste vrouwelijke lector in Utrecht), Estella Somons en Clara Wichman (juriste).

De VVAO wil een inspirerend, zakelijk en persoonlijk netwerk zijn voor hoogopgeleide (hbo en wo), ambitieuze en sociaal betrokken vrouwen. De ontmoetingsplek om inhoudelijk met elkaar te discussiëren over uiteenlopende onderwerpen, te netwerken en te ontspannen. Ook werken afdelingen regionaal met elkaar samen. Landelijk zijn er 32 afdelingen. De 33e afdeling in oprichting, Club 33, is een landelijke afdeling voor jonge, energieke vrouwen.

De VVAO Utrecht met ca. 150 leden die in Utrecht en omgeving wonen, biedt de mogelijkheid elkaar te ontmoeten via lezingen, borrels en kringactiviteiten. Wie graag in kleiner verband actief is, kan kiezen uit ruim 12 kringen. Is hier niet bij wat je zoekt, dan kun je ook zelf een kring oprichten. Elke tweede maand is er een vrije inloopborrel te Utrecht. Deze is bedoeld voor iedereen die op een laagdrempelige manier andere VVAO-leden wil ontmoeten.

De huidige coronamaatregelen hebben veel gevolgen. Een periode met minimale contacten. De persoonlijke gevolgen zijn groot. Alleen thuis werken, onzekerheid rondom werk,  minder fysieke sociale contacten, feestjes die niet gevierd kunnen worden, voorstellingen die niet doorgaan, zorgen om je naasten: het is een zware tijd. Alle VVAO activiteiten in groepsverband zijn opgeschort.

Ondanks wat ons nog te wachten staat in deze pandemie gaan we door met het organiseren van activiteiten. Het thema voor 2021 is Beelden van vrouwen.  Het jaarprogramma voor 2021 is door alle onzekerheid een flexibel programma. De bijeenkomsten vinden via Zoom plaats, zoals de 8 maartlezing door Corina Koolen over vrouwen en literatuur, de jaarvergadering en kringbijeenkomsten. We houden je op de hoogte via de maandelijkse nieuwsbrief. Natuurlijk zijn vragen en ideeën van harte welkom.

Wil je meer weten over de activiteiten en het lidmaatschap. Neem contact op via utrecht@vvao.nl

 


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Snel naar
Home
Over VVAO
Afdelingen
Agenda
Nieuws
Privacystatement
Cookie statement

Contact
VVAO Kantoor 
Herengracht 237a
1016 BH Amsterdam
kantoor@vvao.nl

© 2021 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED