Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Welkom bij de afdeling Groningen

Onze leden zijn vrouwen met een HBO- of WO-opleiding die elkaar ontmoeten tijdens allerlei bijeenkomsten, waar ze contacten kunnen leggen in een goede sfeer en nieuwe kennis kunnen opdoen.

Wij zijn onderdeel van de Vereniging van Vrouwen met Hogere Opleiding, om historische redenen VVAO genoemd. Dit netwerk van vrouwen is een actieve organisatie waarin de leden ook op landelijk niveau kunnen deelnemen aan groepen, bijeenkomsten en evenementen.

Bijeenkomsten

Het afdelingsbestuur organiseert regelmatig activiteiten die voor alle leden bedoeld zijn, bijvoorbeeld lezingen, excursies en culturele activiteiten.

De bijeenkomsten lopen uiteen van een lezing over nucleaire geneeskunde (door een lid van onze afdeling), een rondleiding door de brouwerij van Hooghoudt, een bezoek aan het Abel Tasman Museum in Lutjegast tot een rondleiding door Vrouwenopvang Het Kopland in de stad Groningen.
 

Aletta Jacobs Lezing

Ook gaan er elk jaar VVAO-leden naar de Aletta Jacobs Lezing in het Academiegebouw (RUG) in Groningen. Op de foto is in de achtergrond de muurschildering De boom der kennis te zien.   

In de zomer van 2020 gaf ruimtelijk kunstenaar Maria Koijck in de Biotoop (Haren) een presentatie over community-art en een mondiaal probleem: plastic soep.

Locatie

Lezingen en presentaties

De lezingen en presentaties worden gehouden in een ruime zaal in of nabij de stad Groningen.

Als een bijeenkomst buiten de stad Groningen plaatsvindt, is de locatie meestal met het openbaar vervoer te bereiken of kun je eventueel met een ander lid meerijden.

Het is vaak mogelijk om voor of na de activiteit samen iets te eten en/of te drinken op de locatie waar de bijeenkomst wordt gehouden.

Film

Agenda

2021

 

  •   jaarvergadering
  •   bijeenkomst
  •   pre-ledenraadsvergadering van de afdeling (voorafgaand aan de landelijke ledenraadsvergadering)
  •   zomeractiviteit

Film

Kringen: kleine netwerken

Je kunt je ook aansluiten bij diverse kringen. De kringen van de VVAO-afdeling Groningen zijn kleine netwerken van ongeveer 10 leden, maximaal ca. 15 leden.

Dit aantal wordt aangehouden omdat de bijeenkomsten van een kring meestal bij een van de leden thuis plaatsvinden.

Er zijn ook kringen waarvan de leden elkaar gewoonlijk op andere locaties treffen, bv. de Wandelkring en de Culturele Kring.

Het is altijd mogelijk om een nieuwe kring op te richten. Neem dan contact op met het bestuur via groningen@vvao.nl.


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Snel naar
Home
Over VVAO
Afdelingen
Agenda
Nieuws
Privacystatement
Cookie statement

Contact
VVAO Kantoor 
Herengracht 237a
1016 BH Amsterdam
kantoor@vvao.nl

© 2021 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED