Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Cultuur

Filmkring

Contactpersoon: Lideke Willenborg en Nanda Troost

De Filmkring bestaat uit een electronisch adressenbestand, waarbij ieder lid van onze afdeling zich kan aansluiten en wat de leden opslaan op hun computer.
Deze kring heeft geen "leider". In de ledenadministratie is niet opgenomen wie lid is van de filmkring.  Ieder zorgt zelf voor haar kaartje.
Wel verwachten we dat degene die het voorstel doet zelf ook aanwezig is. Wil je meedoen, meld dit aan: mr.willenborg@casema.nl en het mailadres wordt aan het adressenbestand van de Filmkring toegevoegd.

Sinds april 2017 is er een nieuwe opzet. We gaan elke twee weken naar de film, of doen althans een poging daartoe. De zondag pikken we mee.
Als iedereen de data noteert, kan iedereen ook een voorstel doen en komen we zowel op de avonden en de middagen uit, denk ik zo.

Lideke houdt het adressenbestand bij. Nanda draagt de data voor.

Email adressen van Lideke Willenborg en Nanda troost

mr.willenborg@casema.nl

nandatroost@gmail.com

Museumkring

Contactpersoon: Monica Biermans

Dit jaar is er een museumkring gestart want iedereen heeft wel eens meegemaakt dat de tentoonstelling die je eigenlijk wilde zien helaas alweer voorbij is. Jammer dan! Om dit te voorkomen en het bezoek ook nog aardiger te maken, dachten wij een kunstkring te beginnen.
De kunstkring wil 1 x per 6 á 8 weken een voorstel doen om een bepaalde tentoonstelling te bezoeken. Het is de bedoeling om er samen heen te reizen o.v. of auto en elkaar op locatie te treffen bij koffie / thee. Daarna bezoek van de tentoonstelling op eigen krachten. We organiseren aansluitend een gezamenlijke lichte lunch, om daarna voldaan en verkwikt aan de thuisreis te beginnen. Iedereen die geïnteresseerd is, kan zich per mail opgeven en krijgt dan ruim van te voren bericht over locatie en datum. Het is een beetje hetzelfde als bij de filmkring, met dit verschil dat we voor de koffie en lunchreserveringen op tijd moeten weten met hoeveel we zullen zijn. Wat de dag van de week betreft: alle dagen mogelijk, wel rekening houdend met te verwachten verkeersdrukte

Na onze oproep in ons convo meldde zich een elftal leden. Op zaterdag 29 april jl hebben we ons eerste museumbezoek georganiseerd. We zijn naar museum de Fundatie in Zwolle gegaan, waar nog enkele dagen de tentoonstelling gewijd aan de voormalig Oost Duitse schilder Tüpke te zien was. Het was een zeer bijzondere tentoonstelling die grote indruk maakte.
Na een lekkere lunch zijn we doorgereden naar kasteel Neijenhuis in Wijhe, waar tekeningen en aquarellen van Tüpke hingen.
Helaas hadden we nog weinig tijd voor de fraaie beeldentuin maar we hebben ons voorgenomen kasteel Neijenhuis eens uitgebreid te bezoeken.
Het was een boeiende en ook gezellige dag .

In september zijn we naar CODA in Apeldoorn geweest naar de tentoonstelling 'Paper Art'
Het email adres van Monica Bierman

monica.biermans@planet.nl


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Snel naar
Home
Over VVAO
Afdelingen
Agenda
Nieuws
Privacystatement
Cookie statement

Contact
VVAO Kantoor 
Herengracht 237a
1016 BH Amsterdam
kantoor@vvao.nl

© 2021 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED